Familjen

Pool Dax

Japp, så var det dags för att sätta fram Poolen 😎. Många säger: -redan, men ja det är dags att göra detta, det tar ett väldans tid innan poolen blir uppvärmd av solen. Poolen rymmer 10 000 liter. Den är drygt 3 meter i diametern. Barnens absolut största glädje hela sommaren, den har räddat oss många gånger när det har blivit olidligt varmt, det är inte alltid man har tid och möjlighet att slänga sig i bilen och köra barnen till sjön eller havet.
Vi började redan i går kväll, men det visade sig att vi gjorde plattan som den skall stå på för liten. När vi började att fylla så började den att rulla. Det är väldigt, väldigt viktigt att den står helt plant, annars är risken att den lutar så att man inte kan fylla den hela vägen upp. Ringarna lyfter sidorna medan vattnet fylls på. Annars lutar den så att den inte går att fyllas helt, eller så rullar den i väg!
     
Som alltid när man tycker det går smidigt så nog f*n. dyker det upp en sten och inte en liten en utan en väldigt stor 🤩. Här ser man toppen, undertill är den väldigt stor. Vi slog med släggan ett par gånger och till sist sprack den 😀. Tur va det, vi hade aldrig fått upp den.

   

Som sänd från ovan kom våran vän Inga-Lill förbi och hjälpte oss 😀💗.
Vi kantade kanten med skifferstenar. Inte helt dumt, vi skall bygga vindskydd på båda sidorna av poolen så att den behåller värmen bättre samt att barnen får sin myshörna. Vi tänker lägga skiffer på marken runt så att dom slipper få det så lerigt i poolen.
Kommer bli helmysigt när det är klart. Tog en bild på min Funkis som jag fick flytta på när vi rev det gamla garaget.

Kram på er alla…

2 Comments

 • monicathn

  Jaså…
  nu är det laddat för sol o värme..skönt att vara klar i tid..för när värmen kommer då ska väl poolen stå klar på momangen..enligt barnen, och som vuxen kanske man har lite annat på gång, bra jobbat..=)

 • asaostlin

  Bad
  låter helmysigt.. inte dumt! när man kan hoppas i plurret direkt!
  Blir fint med stenkanten också!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *