Kärring Onsdag

Kärrings Onsdags

I dag har vi varit riktigt duktiga, vi har målat om en sida på vårat hus. Den har putsad fasad. Inget att rekommendera, tycker jag. Vi målade vårat hus sommaren 2001 i en härlig gul färg.

Våran södersida har gått hårt åt av solens starka strålar, vind och vatten.
 

Vi tänkte att det är nog bara att lägga på lite färg så är allt bra, yee right 😆.

Det räckte att vi tog på väggen så bara det ramlade det ner puts i stora kakor.

Tore ”min gubbe” hade inhandlat rollar och färg till oss. Men när vi satte rollern mot väggen full med färg, blev den rena putsmagneten, all puts fastnade på rollern, även den som vi inte tänkte knacka ner. Rollern blev bara tyngre och tyngre, rena cementklumpen.

   

 

Efter att ha kladdat med rollern, bytte Elvy och Inga-Lill till penslar, det gick mycket bättre där det var väldigt trasigt, penslarna drog inte ned putsen.

Mat paus, det fick bli flintastek och klyftpotatis med sauce café de paris. mums.

Det sista fick gubben ta, lite väl lång upp för våran smak . Så ovanför sonens sovrum fick han hoppa in, jag tror han tyckte det var kul……

I morgon skall jag visa väldigt fina kort som Inga-Lill tog på mina blommor, god natt alla bloggvänner . Men visst blev väggen fin….😁

10 Comments

 • monicathn

  Bra jobbat…
  Blev ju jättesnyggt..ser så mycket fräschare..tänk vad "lite" färg kan göra..=)

 • lotza

  Bra med ett stort hus
  men nackdel när det är högt! Det var ett rejält "röj" ni gjorde och kan tro att du tyckte det var skönt att få det gjort. =)

 • asaostlin

  Onsdagsröj..
  verkar bra! man får mycket gjort.. och fint blev det också.. men vilket jobb!!!=) /Åsa

 • sollerman

  En av mina kompisar..
  ..som hade ett "puts-hus" blev så trött på att putsen ramlade ner så efter några år bytte dom till trä-panel! Det var såklart ett jätteprojekt men nu är dom väldigt nöjda!
  Men bra jobbat!!! Det blev väldigt fint!
  //UÄndrad av sollerman den 2007-05-24 klockan 04:36

 • stromqvist

  Vad skönt
  att få så mycket gjort och samtidigt få umgås med sina vänner! /ÅsaGåsa

 • mariazon6

  Så fräscht det blev!
  Och så mysigt ni verkar ha tillsammans. Det är ju en helt underbar idé, att träffas o snacka av sig och samtidigt få en massa saker gjorda. Ni är jättesmarta, tycker jag!

 • karina

  Huset vi har
  är också för högt för min smak. Min man tar överdelen sen tar jag nederdelen. Så snyggt det blev, och ni verkar vara ett härligt gäng damer.

 • Vella

  Men oj vad ni jobbar!
  Imponerande…Hur många brudar är med i jänget?Kul ide och det är inte "små potatis" ni håller på med heller, utan riktiga grov jobb….ja det hörs väl att jag är imponerad.Oj oj.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *