Familjen,  Sommarstället

Hälsa på farmor i Fjällbacka

I helgen har jag och familjen varit i Fjällbacka för att hälsa på barnens farmor. Tyvärr är vi där alldeles för lite. Rena paradiset…… Havet finns utanför dörren. Farmor har dom absolut vackraste blommor jag vet, hon måste ha magiska gröna fingrar 😃.

Hennes blommor lyser som solen…… När jag tog den högra bilden ovan fick jag se att det lös något vitt, så jag kröp närmare med kameran för att se vad det var . En fjäril, det var länge sedan jag såg en fjäril och absolut inte så här nära, de är så vackra.

Hennes änglatrumpeter är alltid så stora och hon har inte en utan flera!!! Jag skulle kunna fylla hela bloggen med farmors vackra blommor.

På söndags-morgonen tog jag och gubben en promenad till brevlådan för att hämta tidningen, på vägen såg jag att det lös vita blommor längs kanten. När jag stannade till fick jag se att det var klänger växter  dom fanns i massor….

Dom hade snurrat sig runt vasstråna så det var inte svårt att reva upp dom. Nu undrar jag vad detta kan vara?  De ser ut som klematis.

Till farmor måste vi åka oftare för barnen gjorde något tillsammans för en gång skull, något dom numera inte gör så ofta. Ingen dator o ingen internet. Vilket det har blivit lite mycket av tack vare den tråkiga sommar vi haft.

Dom spelade kort och gjorde lite utflykter runt halvön och plockade snäckor till mig som jag tänkte använda som dekorationer. Barnen hade verkligen kul man

Vi åkte in en sväng till Fjällbacka centrum för att inhandla en present till farmors granne som har hjälpt henne då och då. Som tack för all den hjälpen köpte farmor en stor rund oljelampa, den var hel-läcker. Tyvär glömde jag att ta ett kort på den 😣.

5 Comments

 • myrilla

  Fjällbacka
  är underbart. Jobbade där en sommar 🙂
  Farmor har väldigt fina blommor.
  -Anna-

 • camillak

  Jaa visst blir man glad….
  när man verkligen gör ngt tillsammans …så enkelt att bar spela kort o umgås o ha det gott! Absolut att man bör träffa mormor o farmor…mera. Innan det är för sent! <3/C

 • asaostlin

  Ja..man skulle behöva
  ta sig mer tid..o åka.. till nära o kära.. fina blommor.. och roligt när barnen kan vara tillsammans….=)
  Ingen aning om vad den slingriga växten är för något…/ åsa

 • Kamilla

  Vad fint
  det var hos farmor =)
  Ja,som sagt det blir lite besök till farmödrarna…
  Samma sak hos oss…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *