Blommor

Söndags fika

Mitt under min städning av tvättstugan ringer Inga-Lill och undrar om jag bjuder på fika, hon behövde ett break från srotstädningen, vilket jag inte tackade nej till, ett break var precis vad jag behövde 😀.  När vi sitter där och tar en koppkaffe tittar vi på min slänt med blommor. Nä säger Inga-Lill vi måste göra något åt den slänten till våren, alla blommor har fått växa lite som dom har velat. Jaja säger jag, det tar vi sedan. Men Inga-Lill kan det där med att få igång en på allt möjligt även sådan som man försöker skjuta upp till en annan dag eller år.

Vi fick rensat nästan hela slänten från blommor som har spritt sig både till höger och vänster . När jag planterade höstastern trodde jag aldrig den skulle bli så stor. Ja, ni förstår att det blev väldigt fel, det skall finnas en höstaster till men den kan jag inte finna 🤨 jag måste tänka om, planera säger Ingalill, jag har mycket fina blommor men dom växer vilt säger Inga-Lill. Medans vi slet med slänten höll maken i familjen på med sin och pojkarnas leksak, radiostyrd bil och inte vilken som helst utan den går på metanol. Den minsta killen Patric ville att jag skulle ta med det också, för pappa jobbar också säger han .

3 Comments

 • Helny

  Inte så mycket vila..
  Så hon ville ha en paus i storstädningen och började städa din slänt i stället:-) Det är ju skönt och kul att få hjälp av likasinnade. Jag har också en rabatt att ta tag i..får se när det blir!

 • Aklejor

  Hit och dit
  är det i en del bänkar hos mig med… har därför rensat ur örtagården och gjort till ett ålderdomshem till blommor som inte riktigt passat där det var tänkt.. men nu kan man ju gå dit och hämta en planta om man gör ett projekt där man ser att här kan du vara!
  Lycka till! och hälsa minstingen att köra försiktigt. =)

 • gittan

  Känns det
  inte härligt att ha fått rensat? Nu är den ju "redo" för nästa säsong! Kul med radiostyrt – mannen min tävlade under ganska många år i detta, då kuskade vi land och rike runt på sommaren. Hälsa sonen att med metanoldrivet kör han precis likadant som de "stora" pojkarna, de som kör EM och VM osv. Saknar doften av metanolen ibland / gittan

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *