Kärring Onsdag

Kärring Onsdag – Björngrottan

I dag tog Inga-Lill med oss på en rundtur i vårat natursköna Lindome ”Hällesåker”.
Inga-Lill hade läst på våran kommunsida att det skulle finnas en björngrotta 😮 och från det berget skulle man också kunna se Lindome-ån. Det måste vi bara undersöka. Sagt och gjort, in i bilen med oss och mot Hällesåker. Vi skulle ställa bilen vid Hällesåkersskolan, ett problem bara, vart ligger den ??????😆 , OK vi borde kanske veta var den ligger men nu visste vi inte exakt var den låg. Efter ett en stund fann vi skolan, parkerade bilen, jaha vart skulle vi sedan… efter att ha snurrat runt på samma fläck satte vi kurs mot berget, ja eller bergen.

Ån kunde man se redan efter det att vi lämnat bilen och styrde kosan mot berget.

Vi svängde in mot en privat väg som ledde upp till ett hus. Utanför huset stod en farbror och rensade fisk. Inga-Lill gick fram till farbror och frågade efter vägen till utsikten så att man kunde se Lindomeån. ”Jaa, sa han hade ni varit här för en sisådär 15 år sedan hade ni kunnat se ån, men varför vill man se den” undrade han och log. Ingalill förklarade att vi hade kärring träff. Vad på farbrorn log och sa: ”ni har väl kaffe med er…. ” Ops vi hade bara tagit med bullar…. han tittade på oss och sa

– Har ni inget kaffe med utbrister han samtidigt som han skakade på huvudet.

Han log brett och förklarade vägen.

-Vad har ni på fötterna töser? undrade han,

– Gymnastikskor svarade vi.

– Oj, oj och inget ombyte förstår jag.

Vi fattar inget??

Vägen han pekade ut fortsatte förbi han hus och rätt in i skogen……

Vi behövde inte gå långt förrän marken blev bra blöt…Nu fattade vi varför han undrade över vårat val av skor 🤔.

Efter att ha följt farbrorns anvisningar om över hur vi skulle gå för att ta oss till toppen.

In i skogen, sedan skulle man uppåt, uppåt, uppåt……… men väl uppe var det var det värt, vilken utsikt.

Nere i det vänstra kortet i det nedre vänstra hörnet kan man se lite av farbrorns hus. Rådjuren gick och betade på ängen nedanför. När vi tittade efter farbrorns hus fick vi se att han stod och vinkade till oss . Vi förstod då att vi måste gå förbi han hus när vi går hemåt annars kommer han att larma till polisen att det springer tre galna käringar i skogen. När vi börjar titta efter den där björngrottan var våran första tanke att den nog inte fanns här utan att vi fått allt om bakfoten, så det var bara att gå tillbaka samma väg som vi kom. Men när vi var nästan framme vi farbrorns hus igen hörde vi röster från berget intill, så vi ändrade riktning och gick åt det hållet vi hörde rösterna.

Ingalill klättrade upp för att se vad som fanns där uppe. -Här är grottan, skriker ingalill, så det var bara att börja klättra…

När man kommit en bit upp visade det sig att man kunde komma från andra hållet.

När man kikade in i grottan var den alldeles svart, så jag tände lampan på mobilen och gick in, längst in hade någon lämnat stearinljus, så vi tände dom. Den var stor men inte så gigantisk som jag hade trott..

Efter att ha varit i grottan en stund gick vi fram till ett rep som var bundet väldigt högt upp, vi fortsätter tänkte vi. Det ser inte så brant ut på bilden men tro mig när jag säger att det var det….

Väl upp så fans det en stig tillbaka till farbrorns hus. Väl framme hos farbrorn stod han mycket riktigt där och väntade på oss. Ansiktet brast upp i ett nöjt leende när han fick se oss, öppnade altandörren och ropade på oss

– Hur gick det töser, undrade han.

– Jodå svarade vi glatt och berättade att vi minsan hade varit vid björngrottan också.
Då trodde jag farbrorn skulle få dåndimpen.

– Va, har ni varit ända där, ni gick väl inte igenom den???

– I genom den??? så stor var den inte.

– Herregud töser, gör inte det, det kan vara vanskligt.

Då förstod vi att det nog inte var den grottan som var björngrottan 🤣.

Tog lite bilder på blommorna vi passerade under våran färd..

Ljungen växte överallt.

Dessa växte vid Ån. Idag blev det ett långt inlägg.

Kram och tack tjejer för en rolig eftermiddag. Vill ni se fler bilder från våran eftermiddag klicka på  Länken http://www.necessities.info/ till Inga-Lills sida.

13 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *