Kärring Onsdag

Kärring Onsdag

Vilket väder vi haft i dag på våran kärring-röj, rena vårvärmen.

I dag var det dags hos mig. Ogräset har spritt sig rejält i gruset.  Det konstiga är, att det finns ingen gräsmatta eller något annat som gör att det finns skäl till att det skulle växa gräs jus på gruset utan för garaget.. Inga-Lill o Elvy kom redan kl:17:30. Jag var så hungrig efter jobbet i dag så jag började med att göra tre pajer direkt. Skinkpaj och sallad fick det bli, det går så fort att slänga i hop.

Det blev ett väldigt hackande med kant verktyg och kratta, men till sist blev det väldigt, väldigt fint. Elvy gick in för att hämta oss lite kaffe 😀. Vi har haft en grushög vi uppfarten till garaget som vi skall ha till muren som skall byggas en gång i framtiden, den har legat där väldigt länge, hm har glömt hur många år…..Det är så mycket man hade tänkt göra ganska snart men så har det kommit något i mellan……. ja ni vet vad jag menar.

Vi har tänkt länge flytta undan den högen men tyckt att det varit onödigt då vi ”nog” snart skall använda gruset… Ja, men då flyttar vi den nu då, sa Ingalill annars blir det aldrig gjort.

Inga-Lill förstod nog inte att det var ca 3 – 4 ton vi prata om skall jag vara ärlig fatta jag det inte heller. Detta kläckte min man när vi kom in efter att ha flyttat denna  hm hög. Men vilken stor plats det blev. Jag hör fortfarande grusets rassel.

Helt otroligt bra blev det. Bilden blev inte så bra för det hade hunnit bli väldigt mörkt. Gubben min kom ut och berömde oss. Han tyckte vi hade gjort ett kanon jobb. Tack älskade väninnor för all hjälp.

3 Comments

 • gittan

  Tänk
  vad skoj att få hjälpas åt med arbetet. Det hade jag verkligen uppskattat! Så mycket roligare det måste vara. Gräs – det undrar jag också, var sjutton kommer allt det ifrån? Jag har mer gräs, än ogräs i mina rabatter. Och inte behöver ni någon mer träning efter att ha flyttat den högen. Vad ni måste ha slitit / gittan

 • asaostlin

  Kärringröj
  måste ju vara guld värt..för din make!=)) ja jag vet att ni får mycket gjort..så egentligen skulle man ju ha sådant själv../ Åsa

 • karlhannah

  Fantastiskt!
  att få hjälp med något så tråkigt… blev säkert mycket roligare så här. Rensa grusgång tar aldrig slut om man är ensam för att inte tala om att köra grus…
  Bra jobbat!
  /Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *