Kärring Onsdag

Kärring Onsdag

I går kväll när jag kom hem från kärring-träffen var jag för trött för att göra mitt inlägg. Men här kommer det nu:
Japp, då var det Inga-Lills tur att behöva lite hjälp. När stormen Gudrun drog in över Sverige gick det stora kastanjeträdet av på mitten plus många andra träd som fanns på deras stora tomt. Kastanjeträdet var ett väldigt stort träd. Det blev mycket trädstubbar som dom inte hunnit att klyva till ved.

Elvy tog hand om vedklyven, Inga-lill tog hand om trädbark och spån som hamnade på golvet och jag pekade med hela handen och morrade ut kommandon så att dom höll jämn takt……, nä mitt jobb blev att stapla veden. Nu har familjen Inga-Lill ved ett tag framigenom, men känner jag Inga-Lill rätt kommer hälften att gå till mysbrasor .

Efter någon timme så började vi se att veden vi kapade liknade olika djur och skepnader, vilket var riktigt roligt. Som den svart-vita bilden ovan, den ser ut som Inga-Lills häst Beethoven och den till höger ser ut som något man lämnar kvar i toa holken. Efteråt åt vi potatis gratäng och köttbullar mmmm gott. Vi missade inte våran ”Bonde söker fru” som blivit våran följetång. Men TV i stora rummet var det inte tal om utan vi fick allt nöja oss med sovrums TV. Hmmm, ” fotbollsmatch” tog upp TV i stora rummet, en viss person i familjen verkar sportintresserad. Men det var riktigt mysigt när vi låg utspridda i  den stora sängen.

 

 

 

 

 

5 Comments

 • karina

  Visst är det
  kul när man hittar liknelser. Jag hittade ju en stubbe som liknade ett kattansikte så perfekt. Trevligt med era kärringkvällar. Ha det goo, karina.

 • asaostlin

  Kastanjeträd
  hade vi ett när vi flyttade in.. det sågade vi ner.. var vi kloka eller..????
  Fina ..saker ni fick över efter vedkapningen….
  Jag har valt min man med omsorg= totalt ointresserad..av sport..=))/åsa

 • karlhannah

  Flitiga
  som vanligt, antar att ni hade lite kul och fnissade under tiden. Ved är bra för man hinner tänka eller prata om man hörs över klyvens vinande ljud…
  /Karin

 • Icemama

  Vad mycket ved
  inför vintern som Inga-lill fick. Ni var verkligen duktiga, girl power 🙂
  Ha en bra dag
  /Lotta

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *