Kärring Onsdag

Kärring Onsdag..

I dag var det Elvys tur att hitta på något. När vi kom hem till Elvy fick vi en klart godkänd uppgift 😀. Vi skulle få göra oss varsitt  Pepparkakshus. Oj, tänkte jag, jag som inte gjort pepparkakshus från deg, jag är den bekväma typen som köper färdiga väggar 😋. Baka har jag alltid tyck vara roligt men av någon tråkig anledning ha jag inte gjort pepparkakshus från deg. Men oj vilket velade det var innan vi kom i gång, riva garage, klyva ved och bygga saker av trä, det kan vi. Men bygga varsitt pepparkakshus från deg nivån, det var värre.

Men vi hade väldigt roligt åt varandra. Inga-Lill fick för sig att gör ett hus med farstukvist, vilket var väldigt smart, men av någon anledning skar hon ut fönster i taket på farstukvisten 😆.

Efter ett pillande och bakande fick vi till sist till det.

Inte så illa för att vara första gången. Köket blev bra kladdigt efter kristyren. Vi försökte spritsa med snurrat bakpapper det slutade med att vi klippte hål i en 2 liter plastpåse.

Inga-Lill kom på idén med att sätta två godis bitar av lakrits som fötter i hennes skorsten så att det ser ut som en tomte på väg ner genom skorstenen. Vet inte om det syns men titta på den högra bilden. Tack för en rolig kväll tjejer…..💓.

10 Comments

 • Camilla

  pepparkakshus
  Vad är det för osanningar du far med? Vi gjorde faktiskt ett mycket pampigt pepparkaksslott av deg när vi jobbade på Progress. Hur kan du glömma nåt sånt????

 • karina

  Härliga hus och
  ett pillrandes förstår jag att det varit. Strongt att få dit en farstukvist, jag som knappt fick ihop färdiga bitar när barnen var små. Ha det gott, Karina.

 • monicathn

  Vilken rolig…
  uppgift ni fick och huset blev ju jättefint.. och vilka fina snöflingor du har på din blogg.. vill ha..=) ha det gott Monica

 • gittan

  Oj,
  det verkar vara ett passande job för händiga – med tålamod för "pilleriarbeten". Fint blev det! Jag håller mig till att låta maken och tjejerna bygga ihop ett färdigköpt =P gittan

 • Karin

  Pepparkakshus
  Oj vad kul med pepparkakshus bakning.Jag skulle nog vilja pröva det oxå någon dag.Fint du har julpyntat bloggen=) Karin

 • asaostlin

  Vad kul
  med en sådan träff…=)))
  Ni brukar ju annars göra allt som hantverkare gör..
  Kanske var denna uppgift nog så svår..??
  Vackert hus / åsa

 • LindaLunda

  ..WOW…
  Helt underbart! Vad kul ni måste ha haft! Massor av skratt misstänker jag med…
  Linda

 • Annamaria

  Vilken uppgift!
  Modigt att låna ut sitt kök för sådant 😉 !!! Gissar att det var många skratt under tiden, pepparkakshus är pilligare än man kan tro!

 • lotza

  Roligt med pepparkakshusbak
  och fint blev det 🙂 I fjol bestämda jag mig för att det var sista gången vi bakade ett, visserligen kul att göra och gott att tjuvsmaka på….. men oftast står det sedan i ett hörn under julen…. 8`)

 • karlhannah

  Vad kul
  helt olikt mot era andra jobb verkar det som. Jättekul att läsa om era onsdagar.
  /Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *