Blandat

Hej!!

Tyvärr har jag inte skrivit i min trädgårdsblogg på ett tag. Jag fick världens infektion i kroppen som slutade med världens penicillinkur, men nu mår jag mycket bättre.

Har ni sett vilket underbart väder vi haft i helgen. Det har börjat att knoppas lite överallt i planteringarna, måste ta en tur med kameran. I helgen har jag har fått gjort massor, bla. trimmat äppleträdet. Jag har inte gjort detta förut så jag ringde min väninna Inga-Lill som inte heller är någon mästare på äppleträd. Jag rådfrågade henne om hur mycket man vågade ta. Jag började med att klippa lite men det var som att plocka bort några flisor ur en myrstack.

Så jag tog i ordentligt. Trädet är väldigt gammalt, den är även ympad så det är två olika sorter kan vara tre, augusti och oktober äpplen.

Bilden går att klicka på.

Nu ser trädet ut som från en skräckfilm .

Jag frågar mig själv hela tiden om jag verkligen gjorde rätt .

Kvar på marken blev det en jättehög med grenar, det ser ut som jag försöker skaffa mig en egen påskbrasa…..Är det någon som behöver grenar???????? jag skänker till de som behöver extra till påskbrasan. Allt ligger på släpet. Jag fick hjälp av mina underbara tonåringar att fylla släpet, tack mina älsklingar.

4 Comments

 • Tesa

  Vad bra..
  att du iallafall mår bättre och är tebax i gamet..
  Hmmm…liite hård beskäing kanske enligt skolan jag gått i…det blir mycket vattenskott om man beskär hårt på våren, bättre att göra stora ingrepp i JAS..men som sagt..du får hålla efter vattenskott ett par år så blir det säkert bra!
  Ha det gôtt..

 • gittan

  Plocka in
  lite grenar och sätt i vatten som påskris. Tänk så härligt med tidig äppelblom inomhus. Passa sedan på att ta bort vattenskott under JAS-perioden så slipper du rensa sådär mycket i fortsättningen. Skönt att du är på benen igen / gittan

 • Mariaberg

  Tänk på att ryka vattenskott.
  När du kommer in i JAS tänk på att ryka vattenskott, så slipper du problem med det nästa år. Maria som precis avslutat sin beskärningskurs.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *