Kärring Onsdag

Onsdag – tegel, mugg och kruk målning

OK!! Att våra ungdomar ville vara med på våran kärringonsdag , hade jag inte en aning om. Efter förra onsdagen då  vi målade hemma hos Ingalill frågade resten av familjens ungdomar om de också kunde få vara med och måla muggar… Joo, det är klart att ni får svarade vi och så blev det.
”Det går att göra bilderna större genom att klicka på dom” Man kan även hälsa på hos Ingalill för flera bilder.

Killarna hade redan sett ut vad de ville måla, både Inga-Lills pojke Micael och mina två pojkar Fredric och Patric. Freddan ville målen en gubbe från ett spel, Micael hade funnit en bild av Darth Vader junior från stjärnornas krig och Patric skall måla en mugg till sin tjej 😍.

Inga-Lill och hennes son målade på Tegelpannor, Elvy på kruka och jag en mugg.

Det var fantastiskt kul att göra något med våra ungdomar. Vi mammor uppskattar när ni är med. Det serverades ugnstekt kassler med curry och banan.

Efter det att vi målat gjorde jag världens blunder när jag skulle städa undan efter vårat pysslande. Utan att tänka mig för slängde jag ner Patrics mugg i disken  det gick av bara farten. All färg bara rann av. Men snäll som han är blev han inte arg på mig utan det vara bara att göra om den. Vi skall bränna dom i ugnen i morgon så att jag inte gör samma misstag…

Tack underbara ungdomar för att ni delade kärring onsdagen med oss tanter

7 Comments

 • gittan

  Wow
  vilka konstverk! Och så kul att grabbarna också ville vara med. Tegelpannsmålningen med katten på blev otroligt fin. Ingen risk att hon har tummen mitt i hand / gittan

 • diana61

  Decoupage på tegelpannor
  Fina alster ni gjorde!

  När det gäller tegelpannorna, vad tänker ni använda dom till? Jag har funderingar att göra några jag med som jag sedan kan använda ute i trädgården, men det gäller att ha ett lack som klarar väder och vind, och jag vet ej vilket ännu.

 • Vittran

  Kul!
  Det är alltid roligt när ungdomarna vill vara med.
  Vad fina era muggar blev. Det är kul att måla på porslin,
  Fina tegelpannor också. Jag har en som står vid mitt skrivbord och har gjort det länge men nu när jag såg dina bilder får jag sätta igång.
  Ha en bra dag!/Vittran

 • karina

  Vilken härlig träff ni har
  och att undommarna triv, syns. Tack för tipset ang tegelpannor. Ha det gott, Karina.

 • Tesa

  Vad mysigt…
  ni måtte haft det…men oj, vilken tabbe du gjorde..tur att han inte blev ledsen..
  Kul när ungdomarna vill vara med…Jag har börjat lura mellansonen att stanna hemma på helgerna genom att mata honom och kompisarna med nachos…fniss…funkar rätt bra faktiskt!! Det satt ett gäng tonåringar här och kollade melodifestivalfinalen t.ex…de var mer nog intresserade än jag..

 • Karins

  Vad roligt
  det ser ut!! Och vilka fina alster! 🙂 Tur att det är en snäll son du har som målar två gånger utan prut 😉
  //Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *