Kärring Onsdag

Kärring-onsdag

Då var vi i farten igen . Vi bestämde oss för att göra fågelbad av cement.

Vi har under åren sett så många av er andra trädgårdsbloggare, göra så fina saker så vi tänkte att vi skall inte vara sämre vi.

Saken är den att när vi väl hade blandat cementen och skulle till att börja, insåg vi att vi nog inte var på det helt klara med hur man gör sådana där fina fågelbad.

Jag rusar in och börja leta bland alla fina bloggar, när jag skall precis till att titta på hur man gör ropar Ingalill för full hals, att hon hade löst det. I stället för att gräva en grop skulle man göra en liten kulle som man sedan la bladet på och sedan cement.

Efter ett väldigt kladdande med cement och vatten var vi klara. Det tråkiga med cement är det skall torka, inte fören till på fredag får vi röra dom enligt gubben. Så har var våran eftermiddag hur var eran?

5 Comments

 • stromqvist

  Akta dig!
  Du kan bli beroende!! =) Nädå, men det är otroligt skoj att gjuta i betong! Du får visa upp alstren sen när de torkat. /ÅsaGåsa

 • molleblogg

  Vad fåglarna…
  ska bli lyckliga åt sina fina bad. De behöver både dricka och svalka sig dessa heta dagar! /Ruben

 • Tesa

  Visst är det kul..
  jag "råkade" gjuta ett par för några år sen när gubben fick en slatt cement över..så snabbt blev det en kulle och ett rabarberblad o sen cement..Så långt hade jag läst på…att sen rabarberbladen satt som "gjutna"i cementen efter en vecka är en annan historia..men de är ju organiska så de bröts ju ner till slut..hrmm..Hoppas ni slipper det bekymret…hehe

 • lotza

  Gjutning är jättekul
  och ger mersmak =) Hoppas att gjutningen lyckas, duscha gärna betongbladen som kanske ligger under plast? så att det inte blir sprickor – och vänd dem försiktigt på fredag….. de är lite sköra.
  Vill ni ha dem som vattenblänk, kan ni lacka insidan efter ett par dagar, jag har tagit vanlig trälack och då behåller betongen vattnet. Skall bli kul att se dem färdiga =)

 • karina

  Visst är det
  skönt att kladda. Har projekt på gång och väntar bara på inspirationen "ler". Ha det gott, Karina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *