Blommor,  Utflykt

Botaniska Trädgården -08

I dag åkte jag, maken och Inga-Lill till Botaniska för att titta på invigningen. Det fanns så mycket vackert att se på, speciellt i deras växthus. Temat är Glupska skönheter. Nu är det fri entré, kostar inget för att gå in i deras växthus.

Redan vid entren stod denna underbara blomster dekoration.

Det finns Orkidéer i massor, i alla olika utförande.

Insektsätande blommor, så häftigt.

Kolla färgerna. Den ena blomman ser ut som det kom bananer ur den.

Kolla i blomman på bilden nedanför.

Vi fick ett tips av en som stod och pratade om dess köttätande blommor, att titta i den blomman som hänger innanför entrén av växthuset. Vilket vi gjorde, fyra kackerlackor som dom matat blomman med som nu var bedövade på något sett….så att dom inte kommer upp.

Om ni åker för att titta på denna underbara blomster trädgård glöm inte en stor matsäck för det tar tid att gå runt allt. Tro mig när jag säger att det är väl värt.

Jag hoppas att ni orka med alla bilder, men tro mig jag har många fler bilder.

När vi var där fick vi även bevittna bröllopsfotografering, med hänsyn till brudparet så lägger jag inte upp några bilder, man måste fråga först. Så ni får nöja er med bilen :-).

Ni bara måste åka till Botaniska i sommar.

7 Comments

 • AnnaKK

  Hej!
  Vad roligt att du hade hälsat på i min blogg (http://handerblandander.blogg.se) och även lämnat en liten kommentar. Tack! 🙂

  Det här reportaget från Botaniska Trädgården är helt underbart! Så många fina bilder och så mysigt du har satt ihop dem – dent revliga texten också förstås!

 • lotza

  Tack för titten 🙂
  Så roligt att få se bilder från de olika Lustgårdarna och Botaniska skall jag verkligen åka till – undra om de hade några nya planteringar just för dagens tillställning? Ha det gott 8`)

 • lamas

  Vilka härliga
  bilder du bjuder på….kan tänka mig att det va gott med lite matsäck under färden! //helén

 • x

  Ja!
  …det ser jag att det är ett måste!
  Får nog lägga in en sån resa v 28 då jag har semester och är barnledig (min första sån semester – trots delad vårdnad – ja, så man måste ju tänka igenom av vad man vill ha ut av dessa dagar!!)

  Tack för du visade bilderna och fick mig på såna tankar!

 • knatten

  Tack
  för vackra bilder o även tack för gammal go musik med scorpions. Den hade jag inte hört på mycket länge! /Mia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *