Kärring Onsdag

Kärring Onsdag

I dag var det min tur att få hjälp med att måla om grunden på huset, men efter som det har regnat så kraftit i dag gick det inte att göra detta.
Jag bestämde mig för att bjuda Inga-Lill och Elvy på lite gott att äta. Jag lagade till ugnsbakad fisk med potatis. Efter att vi ätit och pratat om vad som hänt under dagen började vi att bli rastlösa. Vi funderade på vad vi kunde hitta på att göra. Vi prata om att åka någon stans, men vart? Elvy föreslog att vi kunde åka upp till sisjön. Det är en sjö som alla har växt upp med. Det var en plats som man ofta åkte för att bada eller grilla, specilet när man nått moped-olden. Sakt och gjort vi slängde oss i bilen och åkte dit.

Jösse tala om att nostalgin drog i gång, här upp på dessa stigar har både jag och Elvy ridigt och kört trav hästar. Elvy ville gå ner för en stig för att se om en av de gamla stallarna fanns kvar, men de gjorde den inte. Därimot fann hon en lite, liten groda den var inte större en hennes tumme.

Vi fortsatte in bland de gamla små sommar-husen som har funnits där så länge vi kan minnas.

Mitt inne i skogen fann vi en vattenpump och paddor. En väg som jag vill minnas att vi ridigt på har de numera stängt av, troligen för att alla red i genom deras trädgår. Elvy minnas att man kunde rida igenom där, bort till den stora ängen.

På vägen tillbaka till bilen gick vi förbi en Tall med denna lustiga gren, det ser ut som om att en fågel har byggt ett bo.

I detta stall höll en travtränare vid namnet Bertil Stetz till, hans hagar har alltid sett så fina ut. Bertil gick bort för många år sedan. Vi stannade till och gick runt lite. Mitt i mot Bertils stall fanns det en gång i tiden en skrot, idag kan man inte se ett spår av den.

Jag kommer i håg den första gången jag skulle rida ut en Fux/Travare  med namnet Bon-Chevall för Arne och Janne som hade sitt stall en bit längre bort från Stetts. Vad jag inte visste var att Janne brukade köra ner förbi Stetz hagar. När jag kom i fullt trav och hade siktat in mig på att jag skulle rakt fram, vilket Fuxen inte var van vid så han tvärvände  åt vänster och gjorde vad vi kallar en femöres vändning vilket resulterade i att jag gjorde en framvolt, fram över hästens huvud och landade med fötterna på marken. Den var snygg skrek Bertill som sett allt.

Det var mitt första möte med Bertil.

På denna gård ganska nära Stetts stall bodde det en gammal söt krokig gumma, när Elvy sa detta kom jag i håg gumman som bodde där . det var alltid så fint runt denna gård och mitt i mot detta hus på andra sidan vägen bodde det två systrar i ett gult hus. Herregud vad tiden går. Vi avslutade kvällen med glass och fruktcocktail.

Så här såg våran kärring onsdag ut denna gång.

5 Comments

 • Christer

  Har också minnen därifrån.
  Bodde ju inte långt därifrån förr i tiden. Men jag minns mina hundpromenader där.
  Christer vid transjön.

 • knatten

  Nostalgitripp
  kallar jag en sån liten tur. Det är kul att minnas tillbaka även om det inte ser likadant ut. Hästar har jag inte mycket för. Jag har ridit lite förr men nu har jag kommit på att dom är otäcka o stora. Och man kan trilla av, som du vet./Mia

 • Mammanette

  Tänk
  vad mycket man kommer ihåg när man går och strövar så där! Rolig berättelse./Anette

 • Manitou

  Vilken
  härlig nostalgi tripp, förstår om ni haft mycket trevligt ihop där ser ut att vara en mysig trakt. Härliga bilder från utflykten

  Susanne

 • Tesa

  Vad mysigt..
  med en sån spontan nostalgitripp..roligare än att måla husgrund..det slår jag vad om! Är allt lite avundsjuk på era kärringonsdagar..ni verkar ha så himla roligt ihop!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *