Blommor

Söndag

Nu har det regnat i flera dagar, solen har förvisso visat sig under några minuter i mellan åt. Jag är så trött på allt vatten som kommer ovan.
Jag vill kunna sitta i min trädgård och njuta av allt arbete man lagt ner under vintern/våren för att få det fint. Inte sitta inne och titta ut från ett fönster ……

Jag vill kunna gå över min gräsmatta med barfota fötter och känna det varma gräset mellan tårna. Ligga i solstolen och låta solensstrålar värma min kropp.
Jag vill ha riktig semester!!!!!

Många av de stora blommorna har regnat sönder. En de flesta av frökapslarna från liljorna har ruttnat. Kan man plocka av de redan nu fasten dom är gröna?

Min första tomat-skörd denna sommar.

Jag har en liten fråga???

En vännina har sådana här växter lite överallt i sin trädgård. Den högra på minner om kungslilja men jag vet inte om det finns rosa sådana. Tacksam om ni kan hjälpa mig med detta.

5 Comments

 • knatten

  Håller med!
  Jag vill oxå känna gräset under fötterna o solen på min kropp. Jag vill sitta i solstolen med en bok o njuta o kanske till o med somna för att det är så varmt. Men det verkar dröja…Ja, fast idag kom det slut lite sol men varmt är det inte./Mia

 • Christer

  Honungslök…
  tror jag det vänstra är. Förr hette den Nectaroscodum eller något liknande, men nu tror jag den tillhör Allium. Den högra är en fingerborgsblomma, digitalis, Bör väl tvätta fingrarna efter det att man handskats med den, man gör nämligen hjärtmedicin av den.
  Christer.

 • ljusnelotta

  Fingerborgsblomma!
  Den till hö är absolut en digitalis en fingerborgsblomma. Den till vä är en lök, men va hette den Allium nånting gissar jag på, känner igen den……………….
  Kram LjusneLotta

 • Ingalill

  Fingerborgs blomma
  såg det i Susannes blogg Trädgårdsdrömmar, om jag inte är helt ute och cycklar.

 • Manitou

  Det är nog
  många som känner som dig, det är ju lovat bättre väder i mitten av veckan. Här vräker regnet ner just nu hur tråkigt som helst.
  Ha en bra söndag trots regn.

  Susanne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *