Sommarstället,  Utflykt

Hemma från Fjällbacka

Hej mina bloggvänner. Tänker inte säga skönt att vara hemma för vi har haft det helt underbart. 25 grader varmt och nästan vindstilla.
Den äldsta av pojkarna hade redan bestämt sig för att lägga ut nät när han kommer ner. Fredric tyckte det var så roligt förra året vi var hos deras farmor och la ut nät.

Monica valde att inte följa med, hos henne gäller killen. men hon ringde dagen efter det att vi åkt och ångrade att hon inte åkte med.

Fredric fick tre Laxar, en makrill och felera plattfiskar. Han var så nöjd över sin fångst.

Farmor var så gullig att hon rensade en två av Laxarna. En Lax åt vi i dag. Sonen var så stolt när vi berömde den goda fisken.

Tidigt på tisdagen åkte vi till Hamburgsund, svärmor/farmor skulle till frisören. Jag och gubben passade på att ta en promenad längs hamnen medan vi väntade.

Jag har inte varit i Hamburgsund förut så det var lite extra. Det går en Lin-färja mellan Ö:n och fastlandet. Ser lite kul ut med tanke på at det är väldigt kort väg i mellan fastlandet och Ö:n.. Vi gick in på Bageriet och köpte nybakat bröd, mums…..

På tisdags eftermiddagen åkte vi ut och fiskde med farmor. Vi fick bara en torsk, men det gjorde inget för vi hade det hel mysigt. Vårna yngsta son Patric fick köra båten, han tyckte det var lite läskigt, man vet inte riktigt vart dom andra är på väg som man möter, specillet när det är trångt eller de kör för fort, men han var mäkta stolt.

På onsdagen fick gubben kusins familj besök, de har huset intill farmor. Det blev en massa barn. Patric tyckte det var kul, nu hade han någon att fiska krabber och leka med. Han ville inte hem.

Bilden är inte klickbar då jag inte frågat de som är med på bilden om lov att lägga ut det på nätet.

Gubben kusin bjöd på världen vatten lek. Jag kallar det åka banan. Patric tyckte det såg lite läskigt ut, han vill inte hamna i vattnet ute i det djupa så han fick åka med i båten.

Tack kära svärmor/farmor och kusin familjen för kanon dagar.

I dag blir det inte någon kärring-onsdag då jag kom hem så sent….

6 Comments

 • YlvaS

  Nyingen hälsar på
  Hehe….nying…roligt ord. Ja jag är ny här på trädgårdsblogg.se tycker det verkar vara ett trevligt ställe. Jag är inne och pausar gräver land och ska plantera nu….hej hej..

 • Ingalill

  Oj så mysiga bilder,
  vad roligt att ni fick det fint i Fjällbacka, jösses vad Fredric är lik Tore på bilderna.

 • Karin

  Fjällbacka
  Verkar som om ni har haft mysiga dagar i Fjällbacka.Härliga bilder på vattenlek och annat som hör havet till=) //Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *