Utflykt

Trädgårds utflyckt

Ingalill ringde och undrade om jag var intresserad av att åka på utflykt till Eskilsby till Peter Korns Trädgård. Ingalill har bara varit utanför hans staket och tittat in. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss.

 

 
Det var inte riktigt vad vi hade föreställt oss. Peters trädgård är nog mera för de riktiga entusiasterna som samlar på blommor. Inte för sådana som mig och Ingalill som gillar att gå runt och mysa. Här skrevs alla namn på latinska osv. Det som var roligt med hans trädgård var att han har väldigt annorlunda blommor. En  blomma som jag fastnade för var Röd Kvanne ” Angelica gigas” ful så att den blev häftig, en sådan fick följa med mig hem. Fick veta av Peter att den kan bli 2 meter hög  gillar sol men vill ha det fuktigt om foten. Vi var inte kvar så länge.
När vi hoppat in i bilen föreslog hon att vi skulle åka till Garden of the Season. Det ligger i Billdal. Inga-Lill och hennes man har varit där förut och blev heltokiga i trädgården. Bara måste besökas enligt Inga-Lill.
Oboy vad rätt hon hade, det var den mest vackra trädgård jag någonsin sett. Redan när vi parkerade bilen förstod jag vad hon menade. Det kändes nästan som att åka hem till en vän.
 

Vi strosade omkring i denna helt underbara trädgård, kameran gick varm.

Helt otroligt att det finns sådana människor som öppnar sin trädgård för allmänheten. Tack!!

Nu efter så här efteråt när jag ser bilderna så säger jag bara en sak. ÅK DIT!! Även om man inte är intreserad av blommor så kan man ta en kopp kaffe och en glass, det gjorde vi.

Ägarna till denna vackra trädgård är helt underbara, så gästvänliga. Man trivs från det att man parkerat bilen tills det att man åkte hem.

Tack Malin & Ingemar för att ni delar med er av eran trädgård.

6 Comments

 • Karin

  Peter Korn
  Jag har varit två gånger hos Peter Korn och kikat i hans trädgård.Jag gillar den för att det finns en passion för olika blomster med lite udda och annorlunda förhållande än vanligt som har gjort att han skapat hela trädgården för olika växter med olika zoner allt från zon 1-5 i samma trädgård.Tänk dessutom att han har handgrävt allt på egen hand och sedan lyckats skriva ner allt på just latin…inte dåligt eller hur?Gillar den naturliga delen och skogspartiet.
  Den andra trädgården verkar mysig på sitt sätt.En aning med lite för mycket prylar kanske…//Karin

 • Manitou

  Bägge trädgårdarna
  är fina, var och en på sitt vis. Snitsigt att göra slides av bilderna i detta inlägg.

  Susanne

 • Jakob

  härliga bilder
  jag gillade båda bildserierna,,den ena för bloomprakten, och den andra för mysiga prytlar,,tack för bildsviterna, vart häftigt att få se det så.
  =)ha en go kväll=) Monica

 • Tesa

  Det såg ut..
  att vara en spännande trädgård…nåt att ha med 10-åriga killar i…Det hände ju en massa överallt verkar det som..Synd att mina gossar blivit för stora annars kunde vi ha haft det som alternativ till Liseberg..hehe
  Tack för titten..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *