Kärring Onsdag

Kärring Onsdag på Marstrand

Ett något sent inlägg. I går blev det en väldigt lång dag. Först åkte jag och min bror till Ätran för att hälsa på våra föräldrar, lill pappa fyllde år . När jag på eftermiddagen kom hem vid halv sju tiden stod två glada vänninor på farstun och väntade. Men vad nu? fråga jag mina vänninor, skulle vi inte vara uppe hos Ingalill och gräva i dag?……..

Näpp tyckte Elvy som hade ändrat alla planer och tyckte att vi behövde åka ut till Marstrand…. Dom har inte sett Carlstens Fästning sedan de gick i skolan och det var ett tag sedan .

När vi väl var framme vid Marstrand, parkerat bilen tagit färgan över, gick vi raka vägen upp till fästningen. Förbi alla små söta butiker. Det finns så mycket att se på så det tog ett litet tag innan vi var uppe vid fästningen. De ville se grottorna som skulle finnas i närheten av fästningen.

Ingalill var hungrig, Elvy exalterad och jag väldigt trött. Ni kan förstå vart detta barkar .

Efter att ha gått runt som turister fotat på den vackra omgivningen började vi leta efter grottorna, jösses tre virriga kärringar alla ville åt olika håll. Grottorna måste ligga åt detta hållet, nej åt detta hållet. När vi paserar ut genom en av de sido utgångar som finns sprang vi på en herre med rosa skjorta som kom ut från ett av de hus som låg där. Vi frågade denne man vart grottorna fanns. OK, säger mannen, det är lite krångligt att peka men jag skall försöka. Gå på denna vägen ta till höger ner fram till trapporna, gå ner för dom halvvägs sedan höger eller vad det vänster.

Väl halvägs ner för trappan gick det bara att svänga höger,så det fick bli höger, där kom vi till en korsning som gick åt alla håll…..tillbaka till trappan igen, ner för den och därkom det en halv trappa, vad det det han sa en halv trappa…. Ingalill var ännu hungrigare än tidigare jag ännu tröttare och den där Elvy fortfarande exalterad…… jösses vi irra omkring i denna skog. Den ända fördelen är att man inte kan gå villse, vi är på en Ö. Nu sprang vi på en kvinna som visste vart grottorna fanns hon pekade ut en annan väg ganska nära den som mannen hade visat innan, vi skulle komma fram till en önske brunn som vi bara måste kassta ner en peng sedan en bänk sedan en stor, stor sten. När vi börja gåden vägen hon pekat, ropade hon att vi skulle besöka nakenbadet, man behöver inte ha något med sig bara att komma med.. Hon var väldigt angelägen att vi skulle besöka nakenbadet, jag blev nästan rädd . Inget av det som kvinnan pratat om sprang vi på. Vi kom på oss själva hur trötta vi alla var, vi bara skratta åt allt. Nu började magen prata på oss två andra med. Vi av upp och återvände till bilen, trötta men glada ändå. Ingalill fick sin efterlängtade mat vi med. .

Detta var våran onsdag. Kram och hej

4 Comments

 • Christer

  Så ofta vi var där
  med skolan. Var det inte Marstrand, så var det Varbergs fästning. Marstrand är ju inte speciellt stort, men fullständigt omöjligt att hitta på.
  Christer.

 • Mammanette

  Det
  var kanske tur att ni inte hittade till grottorna. Tänk på att ni skulle komma tillbaka också! Ja, det var Marstrand som gällde som skolresa i dina trakter. Här var det Taberg som gällde! /Anette

 • KinaB

  Oj vilket
  dag du fick, jag blir matt bara av att läsa, men den kommer nog att sitta i minnet länge, länge!
  /Kina

 • Mie

  Haha
  ja vilken historia! Kan riktigt se er framför mig irra omkring trötta, hungriga och fnissiga… =D
  Men det verkar ändå roligare än att gräva i värmen!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *