Blandat

Test Rabatt

Ingalill var i väg härom dagen och köpte frötapeter för halva priset på K-Rauta. En rulle är tre meter. Det fanns olika fröer beroende på vilken tapet/matta man tog. I den jag tog var det Blåklint, Blodamarrant, Clarkia, Doftklint, Fjärilsclarkia, Praktmalva, Ridarrsporre, Roseniberis, Vallmo och Zinnia.

Ok, sådan vill jag också testa . Otåliga som vi är måste vi testa det med en gång. Så jag tänkte så här. Vi planterar de nu, har vi tur så kommer de upp innan vintern. Vi är riktiga optimister, sommar kommer vara här för evigt, visst är det så…

Jag köpte även kant-avskiljare som jag grävde ner. Nio meter blev det. Att det skulle bli ett sådant slit för nio meter, hade jag aldrig trott.  Det var en massa, massa sten.

 

 

 

 

Det kändes som att det var mer sten än jord/lera ja eller mera lera än jord. Jag blandade i sand så jorden håller sig fuktig och inte så kompakt. Jag vet att vi är lite tossiga men man måste våga i bland. Håll tummarna så att vädret håller i sig…. Kram och hej trevlig helg

4 Comments

 • maloppa

  Spännande…
  …att se hur det tar sig på tapeterna. Har inte testat det själv. Härlig berättelse om er lilla utflykt till Marstrand, hade ingen aning om att det fanns grottor där, måste oxå leta efter dem nästa gång vi åker dit. Brukar bli några vändor per år till Marstrand.
  Slottsskogens koloniområde åkte jag förbi varje dag när jag gick i skola i Göteborg, underbara små stugor. Får försöka göra det bästa av min "stora" stuga istället….

 • karina

  Ni får ta en ny
  tur till grottorna, mätta och belåtna innan "ler". Klart man ska vara en optemist och kanske de hinner, annars får du vänta tills nästa vår och prova igen. Ha det gott, Karina.

 • Tesa

  Visst är det sommar…
  länge än…har vi tur så blir det som i förrfjol…då tror jag att jag skördade sista tomaterna i november…
  Har du lera ska du inte blanda i sand..då blir det nästan cement…bättre med humusmaterial..kompost, torv eller nåt sånt som ger lite "fluff"

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *