Kärring Onsdag

Kärring Onsdag med överraskning

 

 

 

 

I dag var vi hos mig. Jag behövde hjälp med ogräsplockning från parkeringen vid garaget och ett nytt försök med att gjuta fågelbad, förra gången gick inte så bra. Jag tänkte mig inte för den gången då jag tog säcken med färdig blandad cement. Det blev för mycket sand i , så de fall i tur. Denna gången tog vi gubben till hjälp.

Här sitter två av kärringarna i ligan, väntar på att cementen skall blandas till.

När cementen var färdig blandad blev det fart på dom. Efteråt rensade vi ogräs runt bilarna. Maken stod och pratade med våran granne som har sin tomt ovan för oss om de stora Ekarna som står bakom vårat garage men på grannens mark.

Grenarna har blivit så stora att vi är rädda för att de skall falla ner på oss eller bilarna.

Grannen berätta för oss om en annan granne som bor snett ovanför oss hur han hade bundit i hop två stegar på höjde var av den ena redan var på åtta meter för att trimma ner sitt träds grenar. Han hade inte nog med klättrat upp utan även hasat sig ut på en av dessa grenar för att kapa grenarna som händge över hus taket, märk väl att han är ca: 84 år. Jag som inte ens vågar gå på vårat hustak.

Nu till överraskningen:

När vi sedan går in för att ta en kopp te och glass ringer telefonen, det var Maria berg en av våra bloggmedlemmar här på bloggen. Hon undrade om vi var hemma nu på helgen, hon och hennes familj ville komma förbi på en fika, klart att man är hemma när man får ett sådant besök. Samtalet slutade med att de kommer stanna här hos mig och min familj över helgen. Det skall bli så spännande att få träffa en bloggvän.

Välommen Maria med familj.

 

4 Comments

 • Christer

  Att
  gjuta fågelbad är roligt tycker jag. Har gjort det ett par gånger nu. Mitt första var från ett jättelikt rabarberblad. Tyvärr visade det sig att jag missat att det var ett hål på den tjockaste delen, som gick rakt igenom, så som fågelbad passade det inte, men det blev ju en snygg dekoration i trädgården ändå.
  Christer.

 • stromqvist

  Roligt
  med betonggjutning! Du visar väl de färdiga resultaten senare?! Spännande med bloggbesök! /ÅsaGåsa

 • lotza

  Vad roligt =)
  Gjuta i betong är ju så roligt men det blir inte alltid bra – som du vet 😉 och gissa vad mycket maken fått ta med sig till tippen….. Jag är ju oftast otålig och tjuvkikar och då så blir det som det blir….
  Lycka till nu med bränningen =)
  Och roligt med besök av bloggare, jag ser också fram emot ett besök av Maria i helgen. Ha det gott 8`)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *