Blommor,  Växthuset

Lite uppdatering

Helgen gick snabbt, fredag sedan måndag. Man vill göra så mycket, dagarna räcker inte till. Men i dag tog jag kameran i ena handen och kaffet i andra, tog lite bilder från trädgården, mycket har redan börjat att vissna men än finns det lite färg kvar i rabatten. Här är lite av de blommor som fortfarande blommar.

Tar en sväng med kameran i morgon med, det finns lite till som blommar.

Man ser i växthuset att sommaren börjar lida mot sitt slut. Mina tomatplantor brukar ändra färg till höst färg när det börjar bli kallare på nätterna.

Snälla sommar värme stanna lite till…

Någon som har tipps på växter som blommar långt fram…

Kram och hej.

5 Comments

 • Mariaberg

  Höstaster
  perenna finns det som blommor. Den jag kallade sidensvans heter vitlysing och är släkt med gulpraktlysing som jag tror du hade. Visst springer dagarna iväg, trevligt att det fortsätter ett tag till i växthuset. En höst hade jag gladiolus blommande i november men det året kom frosten sent, maria

 • Karin3

  Glöm inte Gentianor
  och om du inte är rädd för det som sprider sig lite mera, så finns det många Höstanemoner. Hos mig blommar många Flox också nu och de doftar ljuvligt. Silverax har precis börjat blomma och det finns massor bara man letar lite.
  Tack för titten på din härliga Blogg
  Karin //

 • texaskrage

  Vad fint
  det blommar hos dig. Här i norr är det mycket som blommar sent, lite svårt veta vad som kan blomma sent hos dig men det finns höstastrar, har haft några olika astrar och de har blommat sent här. Impecta säljer frön från Luktaster, det är en perenn, den är rosa, den blommar augusti till oktober. Samma med Blåklintsaster och de andra sommarastrarna de har. Källblomster som är lik malva blommar till september. Blå Gräsfibbla, blommar till september, den ska jag beställa till min blomsteräng bakom ladan, den går att torka med och passar som snitt.Pipört blommar till oktober. Lila sköldpaddsört blommar likt lejongap, blommar till oktober. Det finns hur många som helst att hitta. Jag med letar efter fler blommor, vill också det skall blomma hela tiden.

  ======================================
  Tackar ödmjukast för tippsen :-). Skall kolla allihop.
  Höst aster har jag, Men resten skall bli kul att kolla in. //Kramis RosaÄndrad av Rosa den 2008-08-18 klockan 16:42

 • Christer

  Hos mig har
  det bromsat upp rejält nu. Hade bara fem grader för två nätter sedan. Men nog lär det hålla sig runt tjugo grader på dagarna än ett tag hoppas jag.
  Christer.

 • Manitou

  Så många
  blommor du har som fortfarande blommar, Här börjar det bli lite ont om den varan det hr blivit kallare nu så vi får väl se om allt hinner blomma och tomaterna bli röda.
  Susanne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *