Kärring Onsdag

Kärring Onsdag

I dag fick Ingalill idén att vi skulle till en Orientalisk matbutik, vi har länge pratat om att åka till en orientalisk matbutik för att prova på något nytt i mat väg.

Efter att ha varit i denna butik förstår jag hur invandrarna får uppleva, när de skall ut i våra butiker för första gången, man har inte en aning om vad det är för något som står i hyllorna. Visserligen kan man gissa sig till en del, men när man inte förstår, vad som står på burken/förpackningen då känner man sig bra vilse. Skall det tillagas eller äter man det som det är?????

 

Det fanns mycket att titta på i denna affär 😜 .

Ingalill fick tag på flaska, som det stod oil på med etiketten ”bra för håret” i bland matoljorna.

Kanon den tar jag sa hon.

Vi börja ställa oss frågan om man skall lägga det i håret eller dricka det???

När vi kom fram till kassan passade jag på att fråga killen som satt där, han såg helt förskräckt ut när jag fråga, om man skulle dricka det eller ha det i håret,

Nej nej inte dricka sa ha, man skall ha det efter det att man tvättat håret och handdukstorkat det, sedan började han att skratta….. och säger samtidigt att han inte vet exakt hur och att han inte använder sådant, fortfarande skrattande….

Ingalill provade båda delarna, man skall INTE dricka det så vidare man inte gillar parfym smak.

Det var kul att gå runt och läsa på hyllkanterna, stavningen var det lite si och så med, man fick många goa skratt. ”skall jag säga som stavar som en kratta själv”.

Ingalill handlade en slags korv på burk, två olika soppor och ljust bröd som var väldigt platt och bred, Elvy handlade kycklingkorv och jag handlade efterrätten.

Elvy passade på att ta med sin datorn som hon haft en del problem med. Maten smakade spännande och gott. Till och med maken ungdomarna kom ut till köket för att vara med och smaka. Detta kommer vi att göra om .

Kram o hej….

4 Comments

 • Christer

  Det är så roligt
  att gå omkring i sådana butiker! De vet dessutom vad ordet service innebär om man vill ha hjälp.
  Christer.

 • Mariaberg

  Lite avundsjuk blir jag allt
  det är så himla kul att ni har kärrigonsdag och att ni hittar på så mycket skoj. Jo det där med att gå i butik utomlands är också så spännande- jag fick med mig hem blå kramamelfärg från Filipinerna

 • Manitou

  Kofta
  på burk …..hmm ….undrar hur det smakar och vad har man till? Måste vara hårdsmält .
  Susanne

 • ormbunke

  Det verkar
  spännande att gå in i en affär när man inte vet vad som står på hyllorna. Lite vågat förstäs. Det var tur ni frågade killen.Anita

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *