Hemma i Kållered,  Trädgård

1:a Maj

Vilken underbar Valborg vi haft och vilket väder. Här har vi bara slappat och tagit det helt lugnt. Jag har varit mycket i trädegården och bara njutit.

klickbara bilder.

Jag köpte Ribes i maj förra året, det satt lappar på alla tre, men det blev fel ändå. Tyckte att den tredje växte långsammare 😥

Poolen har också fått komma fram, jag vet att jag sa förra sommaren att detta blir sista sommaren . Men det blir inte sommar om inte den är med, den har alltid varit där…..

Men nu har de Ekar som alltid har skymt solen fällts så nu kan solen värma poolen.

Visst är violer vackra blommor, de finns i så många olika färger.

Jag köpte Kungsmynta som satte i kruka det blir små rosa blommor och luktar kryddigt.

Jag köpte tre hängblommor på Honbach, kan inte för mitt liv komma i håg vad den heter.

Lite blommor från trädgården.

För fösta gången på några år står vårat plommonträd i blom, i flera år har en massa larver från Ekarna som vi nu har fällt levt på detta träd, kan det vara så att vi för första gången får smaka ett av plommonen från detta träd.

Jag önskar er alla en fortsatt underbar helg…………

One Comment

  • lotza

    Rosenrips
    har jag med, fick av svärfar och nu är de så fina, gillar verkligen dem, de blir rätt så stora, fort så skall du flytta dem, är det bra att göra det när de är unga. Den lönnen jag köpt blir säkert stor om si så där 50 år 😉 De växer sakta och är mer som en miniatyrväxt. Vill du ha ett träd som växer fort men ändå med förgreningar, skall du leta efter Rönnsumak, en härlig lönn med hårig bark, fina blad på hösten (sommaren med). De som äger dem, brukar få rotskott i marken bredvid så där kan du tigga till dig någon 😉 Tror säkert att de stora butikerna har dem till hyfsat pris. Finns en "Tiger" med mer flika blad – tror jag…. 😉 Sidoskotten kan man klippa över med gräsklipparen eller dra upp och ge till bättre behövande. Jag har tre som jag hoppas SNART blir en Lund, kom och titta en dag får du se 😉
    Gott att ni fick ned Eken, den stjäl både ljus och näring och dessa f-e ekollon!!! Så hoppas ni får många plommon i år, nu hann ju flygfäna fara runt lite i dem innan regnet så då blir det säkert frukt. Ha en bra vecka, `8`)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *