Inköp,  Recept

Helg med bak

I dag får det bli en bak dag :-). Kanelbullar och muffins. I veckan var jag och Ingalill i väg till Panduro, jag köpte smak tillsatser, Gräddkola och Banan.

Muffinsarna blev kanon goda med dessa smaker. Gräddkolan var den som uppskattades mest.

klickbara bilder.

Grundrecept:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker   här bytte jag ut till gräddkolla och banansmak
 2 dl ekologisk mjölk 3%
6. 4 dl vetemjöl
7. 2 tsk bakpulver
8.1 nypa salt

1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft     om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Jag köpte en annorlunda frukt i dag Honey Pomelo en frukt från Kina som vi provsmakade, den var jätte god.

Man skalar den som en apelsin, dens konsistens är någon av en blandning av grapefrukt och apelsin.

Jag önskar er en fortsatt underbar helg

3 Comments

  • knatten

    Vad gott
    med annan smak på muffinsen. Ska provas!!
    En sån där frukt har jag sett i affären men inte vägat prova på men det kanske man skulle då. /Mia

  • annikanilsson

    Kanelbullarna ser jättegoda ut
    blev inspirerad. Det är jättelänge sedan jag bakade nåt överhuvudtaget. Spännande smaker på muffinsarna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *