Recept

Bullbak

och MagicBox skapande :-).

Jag vill tacka alla för de fina kommentarerna jag fick i förra inlägget Jag skall visa er hur lätt det är att göra dessa Boxar i nästa inlägg.

Ingredienser
150 g mjukt rumsvarmt margarin (inte äkta smör och inte flytande margarin)
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram (ej för söta degar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
½ pkt vetemjöl (1 kg)

Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke
Strö 1½ dl strösocker över den smulade jästen.
Ljumma under tiden mjölken till 37 grader.
Rör ut jästen med mjölken, saltet och lite mjöl till att börja med.
Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. gör en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång.
Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning.
Strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter!
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!

Dela degen i tre delar.
Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm.
Bred på margarin ett tunt lager, riv mandelmassa fint över hela degen.
Avsluta med att pudra över vaniljsocker.
Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm.
Skär med vass kniv 2 cm breda remosor, börja från kortsidan.
Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje “byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg och strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.

skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

11 Comments

  • syren

    =) 2009-11-26 Mums så gott. jag köper ofta hem jäst som av ngn anledning blir liggande i kylskåpet tills d blir dåligt…inte mycket bullar här inte-. Men skorpor som smakar pepparkaka har jag gjort massvis! trevlig advent! =) //Carina

  • annikanilsson

    Mmm den ser god ut 2009-11-22 jag väntar på att min linssoppa ska koka färdigt. Är jättehungrig.En sådan bulle hade varit gott.

  • Ninne

    Du kan du 2009-11-22 Boxen var fin, o nu fick jag faktiskt en kick på att göra fler bullar till jul. Har faktiskt bakat mandelmusslor -stoppat i frysen- för de SKA vara till jul. Kram Ninne

  • mammi

    först 2009-11-22 skall man bli avundsjuk på din box, som om inte det var nog, visar du ett underbart bakverk. Är faktiskt avundsjuk på dig. Du kan med all rätt vara stolt. Ha det så bra

  • Monica

    Vilka goda bullar!! 2009-11-22 Bara bilden får mej att bli mumsigt sugen! Fin box du gjort,,ser fram emot se hur det går till, ha en go söndag. mvh Monica på Pepparbacken=)

  • Monica

    Vilka goda bullar!! 2009-11-22 Bara bilden får mej att bli mumsigt sugen! Fin box du gjort,,ser fram emot se hur det går till, ha en go söndag. mvh Monica på Pepparbacken=)

  • Hederahelix

    Ser 2009-11-22 verkligen mumsiga ut! Men varför går det inte med vanligt smör? Använder aldrig något annat… Gör också liknande snurror, men inte det där med "byxorna" skall pröva det någon gång. Men idag blir det lussekatter!

  • Susie

    Vilka mumsiga… 2009-11-21 …bullar! Jag ska INTE göra dom, risken är nämligen stor att inte bara gubben utan även jag skulle mumsa i oss dom! /Susie på Stjärnarve

  • Nastasia

    Mmmmmm….va GOTT det låter och ser ut!!!…men varför ska man inte ha smör?Må så gott!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *