Sommarstället,  Utflykt

Fjällbacka vandringen

I dag gick hela familjen med på en guidad tur runt Fjällbacka :-D. Det var full aktivitet på torget. Alla förberede för Fjällbacka-kalaset som startar kl: 17:00.

Guiden Karin tog upp allt så som branden som nästan utplåna hela fiskesamhället och kändisar som en gång bott där så som Ingrid Bergman, mera finns att läsa om på deras hemsida Fjällbacka . På de flesta hus finns det en skylt med historia om huset, en del står det till och med vilka som ägt och äger det i dag.

Vi gick upp på Vetterberget och genom Kungsklyftan ”där Ronja Rövardotter spelades in”.

Guiden Karin berätta om de öar som finns runt utanför Fjällbacka, en var lite läskigt ”Pestkyrkogården”, den är precis ovanför texten :-S.
Jag och familjen har åkt runt med makens föräldrar till en del av öarna guiden berättade om. Kul att få friska upp minnet. Eftersom vi varit på en del av öarna så kunde man hänga med bättre när guiden berätta.

För några år sedan tog makens mamma och pappa med oss på en båttur runt öarna, de berätta lite mer än vad guiden gjorde, men vi hade mer tid :-D. Vi gick i land på en del öar. Jätte kul var det.

Här är mina tre guldklimpar :-D.

Kram och hej….

One Comment

  • Knatten

    Vackert där. Jag har inte varit i Fjällbacka men i Smögen o Lysekil o dom ställena har jag varit. Antar att det är samma stug på gränder o hus. Fast måste nog till Fjällbacka oxå nån gång.
    Att åka på ö-tur verkar himla mysigt men då får man väl hoppa över dom där det är pestkyrkogårdar. Tänk om det fortfarande smittar =)))))).
    Ha det gott ./Knatten

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *