Banoffeepaj

Tillagningstid: 45 Minuter
- Beräknat för 8 portioner
- 10-12 digestivekex
- 75 g smör, smält eller rumstempererat
- 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1-2 tsk vaniljsocker
- Krossad daim (en dubbeldaim)
- 2 bananer
- Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare kola blir det.
- Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess kolan är färdig.
- Låt burken med kondenserad mjölk svalna. Bred sedan ut kolan över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden med lite vaniljsocker i och bred den över. Garnera med krossad daim. Ställ kallt till serveringen.