Efterrätt,  Recept

Vaniljbrulée

  • vispgrädde 3 dl
  • standardmjölk 1 dl
  • Strösocker ¾ dl
  • Äggulor 4
  • Vaniljsocker ½ msk
  • Rårörsocker 2 msk

 

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp.
  • Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 ½ dl vardera.
  • Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.
  • Vid servering: sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléerna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen.
  • Låt stå någon minut tills sockret smält och fått färg. Passa dem noga.

Klart!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *