- vispgrädde 3 dl
- standardmjölk 1 dl
- Strösocker ¾ dl
- Äggulor 4
- Vaniljsocker ½ msk
- Rårörsocker 2 msk
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp.
- Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker. Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 ½ dl vardera.
- Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen över natten.
- Vid servering: sätt ugnen på ”grill”, högsta värme. Strö råsocker på bruléerna och gratinera under grillen, men låt ugnsluckan vara öppen.
- Låt stå någon minut tills sockret smält och fått färg. Passa dem noga.
Klart!