Efterrätt,  Recept

Glace au four

Maräng

3 st Ägg
2 1/4 dl Strösocker
4 st Droppar färsk citronsaft

GÖR SÅ HÄR
  1. Separera äggvitorna från gulorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
  2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en torr och ren rostfri bunke.
  3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den blir cirka 65 grader varm. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
  4. Tag av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.

Fyllning

  1. 1 sockerkaka
  2. Färsk frukt och bär
  3. Likör eller rom (valfritt)
  4. 1 1/2 liter vaniljglass
GÖR SÅ HÄR
  1. Sätt ugnen på 250 grader grill/övervärme.
  2. Skiva sockerkakan i cirka 3 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna i botten av en ugnsform med hög kant.
  3. Toppa sockerkakan med skivad frukt och bär. Stänk över lite likör eller rom.
  4. Skiva/skopa glassen över frukten (glassen ska vara hård).
  5. Bred ut eller spritsa marängen så att den täcker all glass och grädda med ugnsluckan öppen tills marängen blivit gyllene i cirka 4 minuter. Servera direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.