Efterrätt,  Frukt/Bär,  Recept

Äppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl
150 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
kanel

1–2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det ihop med smöret och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.

4. Lägg äppleskivorna i en bunke, lägg i socker och kanel efter behag. Blanda runt.

5. Lägg i äppelskivorna i ett runt mönster i smeten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *