Efterrätt

creme brulee 3 ingredients


Ingredienser
1 kopp frysta desserter, glass, vanilj
2 stora äggulor

Granering:

1 matsked socker, strös över varje skål.

Värm ugnen till 160°C. I en mikrovågssäker skål, värm glassen i 20 sekunders intervall, rör om mellan, tills den smält. Låt glassen svalna i 5 minuter. Vispa i äggulor en i taget tills blandningen är slät och jämn. Häll jämnt i 2 ugnssäkra ramekins.

Flytta ramekins till en ugnsform med hög kant. Häll kokande vatten i ugnsformen till halvvägs upp varje ramekin. Grädda i 40-50 minuter eller tills den stelnat men fortfarande är rörig i mitten. Låt svalna helt, linda sedan in med plastfolie och överför till kylen i 2 timmar eller upp till 3 dagar.

När du är redo att servera, låt ramekins komma till rumstemperatur i 30 minuter och strö sedan 1 matsked socker över varje creme brulee.
Om du har en köksblåslampa, bränn sockret tills det är gyllene och bubbligt.
Om du inte gör det, stek på den övre delen av ugnen vid 260°C i 2-3 minuter, se till att de inte bränns. Servera omedelbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.