Kyckling,  Recept

Panang curry med kyckling

𝐓𝐢𝐥𝐥𝐚𝐠𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬𝐭𝐢𝐝 40min

𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐬𝐞𝐫

– Kycklingfilé 3st

– Röd paprika 1st

– Haricotsverts 2dl

– Bambuskott 1 burk á 227g

– Röd curry pasta från Santa Maria 1 burk á 110g

– Kokosmjölk 2 burkar á 400g

– Bambuskott 1 burk

Lägg till minimajs om man vill. Wokade grönsaker osv.
𝐆ö𝐫 𝐬å𝐡ä𝐫
1. Häll i ena burken kokosmjölk i en djup panna/kastrull och låt den koka upp.
Sänk sedan värmen till medellåg och låt den puttra sig tjock i 10-15min. Rör om då och då.
2. Strimla kycklingen, skär upp paprikan och förbered resterande grönsaker under tiden.
3. Häll sedan i currypastan i kokosmjölken. Börja med hälften och smaka av om du vill ha mer sting,
ha då i hela burken. (Jag tog hela burken tillslut). Rör om och låt curryn smälta in i ca 5min.
4. Vänd ner kycklingen och låt den koka i såsen i ca 5min. Häll sedan i den andra burken kokosmjölk
och grönsakerna och låt hela grytan koka ihop i ca 10-15min. Servera med jasminris, garnera med
thai basilika och njut.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *