Mat,  Vegitarisk

Vegansk Maklobe

 

Den upp och ner vänd gryta med ris och friterade grönsaker som blandas tillsammans i en smakrik paprikasås.

Ingredienser:

-1 gul lök
-1 röd paprika
-1 gul paprika
-4-5 st potatisar
-2 auberginer
-2 kvisttomater
-6 dl långkornigt ris
-Rapsolja att steka grönsakerna i

Paprikasås:
-5 vitlöksklyftor
-1/2 msk svartpeppar
-1 msk paprikapulver
-1 msk salt
-1 tsk cayennepeppar
-2 tsk timjan
-1 msk torkad persilja
-1 liter kokvatten
-2 msk paprikapurè
-Olivolja att steka vitlöken i

Gör såhär:
-Tvätta och låt riset ligga i blött i ca 30 min
– Skär auberginerna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Salta och låt dem suga åt sig all vätska i 30 min.
Torka av dem och fritera dem gyllenbruna.
-Skär de övrig grönsakerna i önskad storlek.
-Stek potatisen och löken i rapsolja tills de blir gyllenbruna och lägg sedan de friterande grönsakerna på hushållspapper för att suga åt sig av oljan så mycket som möjligt.

Paprikasåsen:
-Finhacka vitlöken och fräs dem i olivoljan
-Häll i kryddorna, paprikapurèn och kokvattnet.
-Låt sjuda i 5 min.

Grytan:
-Nu är det dags att bygga ihop vår maklobe och först i kastrullen är lite olja sedna auberginerna, löken, paprikan, potatisen, tomaterna och sist in riset.
-Häll på såsen och låt småputtra i ca 20-25 min eller tills att riset är helt färdigkokt.
-Låt kastrullen svalna en liten stund därefter lägg ett stort fat på kastrullen och vänd på hela grytan.
Pynta med rostade cashewnötter och lite salladslök sen är det klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.