Falska wienerbröd i långpanna
Falska wienerbröd i långpanna – Wienerkaka
50 g jäst
2 dl mjölk
2 ägg
1/2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
8 dl vetemjöl
Fyllning 1
5 dl vaniljkräm, t.ex. marsán
Fyllning 2
100 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Till pensling
1 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Smula sönder jästen i en bunke. Slå över den kalla vätskan och lös jästen. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i socker och mjölet, och klicka i det rumsvarma smöret. Blanda väl.
Dela degen i två lika stora delar och kavla ut den ena degen i en långpanna, 30×40 cm. Bred på fyllning 1. Kavla sedan ut den andra degen och bred på fyllning 2. Vik degen på mitten och kavla ihop. Skär långa remsor som tvinnas och läggs över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda ihop glasyren och ringla över kakan. Dela i lagom stora bitar