Ostfralla đ§
Ingredienser
- 2,25 dl vatten, ljummet
- 1 msk torrjÀst (10 g)
- 8,5 dl vetemjöl (420 g)
- 2 msk osaltat smör (30 g)
- 2 st Àgg, ett för degen, ett för pensling
- 0,5 dl socker (50g)
- 2,5 dl riven ost (blandas in i degen)
- 1 tsk salt
- 1,2 dl osttopping: riven ost , uppdelad för 8 ostfrallor
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i den ordning som de Àr listade (förutom osttoppingen) och blanda sedan för hand eller med mixer tills du har en mjuk, enhetlig deg.
- TÀck degen med exempelvis en köksduk och lÄt den jÀsa i 1 till 2 timmar, hur lÄng tid det Àn tar för degen att bli dubbelt sÄ stor i storlek.
- NÀr degen har jÀst klart, dela den i 8 bitar.
- Rulla varje bit till en rund boll och platta försiktigt till sÄ att den blir cirka 7,5 cm bred.
- Ăverför var och en av bullarna till en bakplĂ„tspappersklĂ€dd plĂ„t med minst 4 cm mellan varje bulle, anvĂ€nd tvĂ„ plĂ„tar om det behövs.
- TÀck degen igen med en köksduk och lÄt jÀsa i cirka en timme.
- NÀr ostfrallorna har jÀst klart, pensla ett lÀttvispat Àgg ovanpÄ varje bulle och toppa sedan med riven ost, cirka 1 msk per bulle.
- VĂ€rm ugnen till 180 grader Celsius.
- GrÀdda i 15-17 minuter.
- NÀr det Àr klart, lÄt svalna innan du njuter!