Bröd,  Recept

Ostfralla 🧀

Ingredienser

  • 2,25 dl vatten, ljummet
  • 1 msk torrjĂ€st (10 g)
  • 8,5 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk osaltat smör (30 g)
  • 2 st Ă€gg, ett för degen, ett för pensling
  • 0,5 dl socker (50g)
  • 2,5 dl riven ost (blandas in i degen)
  • 1 tsk salt
  • 1,2 dl osttopping: riven ost , uppdelad för 8 ostfrallor

Instruktioner

  1. Kombinera ingredienserna i den ordning som de Àr listade (förutom osttoppingen) och blanda sedan för hand eller med mixer tills du har en mjuk, enhetlig deg.
  2. TÀck degen med exempelvis en köksduk och lÄt den jÀsa i 1 till 2 timmar, hur lÄng tid det Àn tar för degen att bli dubbelt sÄ stor i storlek.
  3. NÀr degen har jÀst klart, dela den i 8 bitar.
  4. Rulla varje bit till en rund boll och platta försiktigt till sÄ att den blir cirka 7,5 cm bred.
  5. Överför var och en av bullarna till en bakplĂ„tspappersklĂ€dd plĂ„t med minst 4 cm mellan varje bulle, anvĂ€nd tvĂ„ plĂ„tar om det behövs.
  6. TÀck degen igen med en köksduk och lÄt jÀsa i cirka en timme.
  7. NÀr ostfrallorna har jÀst klart, pensla ett lÀttvispat Àgg ovanpÄ varje bulle och toppa sedan med riven ost, cirka 1 msk per bulle.
  8. VĂ€rm ugnen till 180 grader Celsius.
  9. GrÀdda i 15-17 minuter.
  10. NÀr det Àr klart, lÄt svalna innan du njuter!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *