Efterrätt

Knäckpaj

Botten:

4 äpplen

1 msk kanel

3 msk socker

Topping:

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1,25 dl socker

2 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, och skiva äpplena till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kanel och socker. Täck botten av en pajform med äpplena. Grovhacka daimen och strö över äpplena.

Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Servera gärna varm med vaniljsås 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *