Krisp gurka och rödbetssallad đ„
Ingredienser:
– 2 mellangurkor – tunt skivade
– 2 mellankokta rödbetor – tĂ€rnade
– 1/2 rödlök – tunt skivad
– 1/4 kopp fĂ€rsk persilja – hackad
– 1/4 kopp fĂ€rsk mynta – hackad
– 1/4 kopp olivolja
– 2 msk Ă€ppelcidervinĂ€ger
– 1 msk Dijonsenap
– Salt och peppar efter smak
– Fetaost (valfritt, för topping)
– Citronklyftor (för servering)
VĂ€gbeskrivning:
1. I en stor skÄl, kombinera de skivade gurkorna, tÀrnade rödbetor och tunn skivad rödlök. Kasta försiktigt för att blanda ihop allt.
2. I en liten skÄl, vispa ihop olivoljan, ÀppelcidervinÀger, Dijonsenap, hackad persilja, hackad mynta, salt och peppar tills den Àr vÀl blandad.
3. HÀll örtdressingen över gurk- och rödbetsblandningen. Kasta försiktigt för att belÀgga alla grönsaker med dressingen.
4. Ăverför salladen till ett serveringsfat eller individuella skĂ„lar.
5. Om du vill, smula lite fetaost ovanpÄ för extra smak.
6. Servera med citronklyftor vid sidan. 
