Risnudlar med Sweetchili đ¶ïž ”Wok”
Recept:
500g risnudlar 0,5 cm breda
700g kycklinglÄrfile
Marinad:
1 msk maizena
1 msk mörk soja
1/2 msk riven ingefÀra
1 tsk sesamolja
Till woken:
1 stor morot, skuren i tunna stavar
1 broccoli, smÄ bitar
2 schalottenlök
3 vitlöksklyftor
3 salladslökar, 3 cm bred
SĂ„s
1,5 dl sweetchili
0,5 dl ljus soja
1 tsk mörk soja
0,5 dl oystersauce
Limejuice
Till servering
Hackade jordnötter
Salladslök
Hacka kycklingen i mindre bitar och blanda med marinaden. StÀll i kylen.
Blanda ihop alla ingredienser till sÄsen. Smaka av med eventuellt mer
sweet chili om du vill ha den sötare!
SkÀr moroten i tunna stavar och broccolin i smÄ bitar. Skiva broccolistammen tunt. Hacka lök och vitlök.
Koka risnudlar enligt förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. StÀll Ät sidan.
Stek kyckling pÄ hög vÀrme och ha i lök och vitlök. Ha i morot och
broccoli och stek nÄgon minut till. HÀll i sÄsen. LÄt puttra nÄgon minut.
HÀll i risnudlar och salladslök.