Efterrätt,  Recept

Daimtårta

 

Det här behöver du: 
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar

Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning.

2. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl.

3. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen.

4. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.

5. Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen.

6. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket.

7. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.

Servering:

  1. Ta fram tårtan ca 15 minuter innan servering.

  2. Strö över hackad Daim och ev. ringla smält choklad över.

Tips

  • Du kan byta ut Daim mot annan kexchoklad (t.ex. Marabou Crisp) om du vill variera smaken.

  • Den här tårtan går utmärkt att göra flera dagar i förväg och förvara i frysen.