Daimtårta
Det här behöver du:
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar
Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning.
2. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl.
3. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen.
4. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.
5. Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen.
6. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket.
7. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.
Servering:
-
Ta fram tårtan ca 15 minuter innan servering.
-
Strö över hackad Daim och ev. ringla smält choklad över.
Tips
-
Du kan byta ut Daim mot annan kexchoklad (t.ex. Marabou Crisp) om du vill variera smaken.
-
Den här tårtan går utmärkt att göra flera dagar i förväg och förvara i frysen.