Drinkar,  Recept,  Rom

Alptopp

Alptopp är en fräsch och färgstark cocktail som kombinerar rom, Blå Curaçao, persikolikör och citronjuice, toppad med tonic för en uppfriskande twist.

Ingredienser:

3 cl vit rom

1,5 cl Blue Curaçao

1 cl persikolikör t.ex. Peachtree

1 cl färskpressad citronsaft

Tonic kyld

Is

INSTRUKTIONER 

Förbered glaset: Fyll ett ölglas eller highballglas med krossad is för att kyla det ordentligt.

  • Blanda ingredienser: I en cocktailshaker fylld med is, tillsätt rom, Blue Curaçao, persikolikör och färskpressad citronsaft.
  • Skaka: Skaka kraftigt i cirka 15-20 sekunder för att blanda och kyla ingredienserna väl.
  • Sila: Sila innehållet i shakern genom en cocktailsil ner i glaset.
  • Tillsätt tonic: Toppa upp glaset med tonic rör inte.