Apelsin Cheesecake
Fick bli en AI bild, glömde att ta kort :-).
För botten:
1 1/2 dl digestive/orial, kaksmulor.
1 dl socker.
1 dl osaltat smält smör.
Cheesecake-fyllningen:
450gram färskost
2,5 dl kopp tung grädde
1dl kopp strösocker
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl färsk apelsinjuice
1 msk apelsinskal
0,5dl apelsingelatin (Jell-O)
1 tsk apelsinextrakt
Topping
myntablad och apelsin skivor.
Beskrivning:
- I en medelstor skål, kombinera smulor och socker.
- Rör ner det smälta smöret och blanda tills det är jämnt deg.
- Tryck ut blandningen i botten av en 9-tums springform eller pajform för att bilda skorpan.
- Kyl i kylen i minst 30 minuter för att stelna.
- I en separat skål, vispa den mjukgjorda färskosten tills den är slät. Tillsätt strösocker och vaniljextrakt, blanda tills det blandas.
- I en annan skål, vispa den grädden tills det bildas styva toppar, vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen.
- Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, apelsingelatin och apelsinextrakt till färskostblandningen och vik in dem tills de är helt införlivade.
- Häll cheesecakeblandningen på den kylda skorpan och jämna till toppen.
- Kyl cheesecaken i minst 4 timmar, eller över natten, för att stelna.
Topping:
Garnera med ytterligare apelsinskal, myntablad och spritsad grädde före servering, om så önskas.