Efterrätt,  Recept

Apelsin Cheesecake


Fick bli en AI bild, glömde att ta kort :-).

För botten:

1 1/2 dl digestive/orial, kaksmulor.
1 dl socker.
1 dl osaltat smält smör.

Cheesecake-fyllningen:

450gram färskost
2,5 dl kopp tung grädde
1dl kopp strösocker
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl färsk apelsinjuice
1 msk apelsinskal
0,5dl apelsingelatin (Jell-O)
1 tsk apelsinextrakt

Topping

myntablad och apelsin skivor.

Beskrivning:

  1. I en medelstor skål, kombinera smulor och socker.
  2. Rör ner det smälta smöret och blanda tills det är jämnt deg.
  3. Tryck ut blandningen i botten av en 9-tums springform eller pajform för att bilda skorpan.
  4. Kyl i kylen i minst 30 minuter för att stelna.
  5. I en separat skål, vispa den mjukgjorda färskosten tills den är slät. Tillsätt strösocker och vaniljextrakt, blanda tills det blandas.
  6. I en annan skål, vispa den grädden tills det bildas styva toppar, vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen.
  7. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, apelsingelatin och apelsinextrakt till färskostblandningen och vik in dem tills de är helt införlivade.
  8. Häll cheesecakeblandningen på den kylda skorpan och jämna till toppen.
  9. Kyl cheesecaken i minst 4 timmar, eller över natten, för att stelna.

Topping:
Garnera med ytterligare apelsinskal, myntablad och spritsad grädde före servering, om så önskas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *