Bröd,  Glutenfri,  Recept

Glutefritt bröd i liten form

Bröd utan mjöl – med ägg, linfrö och psyllium

Ingredienser:

  • 3 ägg

  • 1 kopp (ca 2dl) mjölk (valfri sort, t.ex. komjölk eller växtbaserad)blanda gärna med lite grädde.

  • 2 msk hela eller krossade linfrön

  • 2 msk psylliumfröskal (t.ex. Fiberhusk)

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.

  3. Tillsätt linfrön och psyllium. Rör om väl och låt stå i ca 5–10 minuter tills det sväller och blir en tjock smet.

  4. Häll smeten i en liten brödform klädd med bakplåtspapper eller smord.

  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter, tills brödet känns fast och gyllenbrunt på ytan.

  6. Låt svalna innan du skär i det.

    Brödet kommer att jäsa ovan kant i ugnen, men kommer åka i hop igen. Rör inte brödet fören det har svalnat.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *