Glutefritt bröd i liten form
Bröd utan mjöl – med ägg, linfrö och psyllium
Ingredienser:
-
3 ägg
-
1 kopp (ca 2dl) mjölk (valfri sort, t.ex. komjölk eller växtbaserad)blanda gärna med lite grädde.
-
2 msk hela eller krossade linfrön
-
2 msk psylliumfröskal (t.ex. Fiberhusk)
Instruktioner:
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
-
Tillsätt linfrön och psyllium. Rör om väl och låt stå i ca 5–10 minuter tills det sväller och blir en tjock smet.
-
Häll smeten i en liten brödform klädd med bakplåtspapper eller smord.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter, tills brödet känns fast och gyllenbrunt på ytan.
-
Låt svalna innan du skär i det.
Brödet kommer att jäsa ovan kant i ugnen, men kommer åka i hop igen. Rör inte brödet fören det har svalnat.
One Comment
Ingalill
Den måste jag testa, ser verklign gott ut. Bra att den är glutenfri