Dag 16

Grinchen är allas gröna favoritskurk

Grinch Kakor är en rolig och festlig twist på en klassisk chokladkaka! Inspirerade av den populära julfilmen är dessa mjuka och sega kakor färgade Grinch-gröna och dekorerade med gröna och röda M&M’s.

Ingredienser

  • 4,7 dl universalmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tesked bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1,8 dl osaltat smör, mjukat
  • 1,8 dl ljust farinsocker
  • 1,2 dl vitt socker
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 20 droppar grön matfärg
  • 2,4 dl röda och gröna M&M’s​
  1. Gör så här
    Värm ugnen till 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bakpulver och salt i en skål. Grädde smör, farinsocker och vitt socker i en stor skål med en elektrisk mixer.
  3. Tillsätt ägg, vaniljextrakt och matfärg och blanda tills det är väl blandat. Tillsätt gradvis mjölblandningen till den våta ingrediensen och fortsätt vispa tills all grön färg är jämnt fördelad. Blanda i cirka 2,4 dl röda och gröna M&M’s.  Smeten blir stel.
  4. Ös matskedar av deg och rulla till bollar. Lägg på de förberedda kakplåtarna och dekorera genom att försiktigt trycka återstående M&M’s på toppen av bollarna.
  5. Grädda i den förvärmda ugnen, ca 10 minuter.

Tips
Du kan använda vanliga M&Ms. Lägg till mer eller mindre matfärg beroende på vad du föredrar. Du kan prova matfärgningsgel; du behöver inte använda så mycket för en mer intensiv färg.

Smeten behöver inte kylas, men du kan ställa i kylen i 15 minuter för att underlätta ösningen.


​Grinch kakor med hjärtan

Ingredienser

  • 9 dl. universalmjöl
  • 1 1/2 tsk. bakpulver
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1 tsk. kosher salt
  • Grönt slipsocker
  • 1 c. (2 pinnar) osaltat smör, vid rumstemperatur
  • 2,4 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk. rent vaniljextrakt
  • 1 tsk. rent mandelextrakt
  • Grön matfärg
  • Rött hjärta strössel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver och salt i en skål. Placera grönt socker är en andra skål.
  2. Vispa smör och strösocker med en elektrisk mixer på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt, 1 till 2 minuter. Vispa i ägg bara tills det blandas. Slå i vanilj- och mandelextrakt. Vispa långsamt i mjölblandningen tills den blandas. (Degen blir lite mjuk.) Slå i två till tre droppar grön matfärg. Använd en 1 ½ msk kakskopa, ös upp degen och rulla i grönt slipsocker. Ordna degen på förberedda bakplåtar med cirka 2 tums mellanrum.
  3. Grädda tills de är knapriga runt kanterna, 8 till 10 minuter. Tryck ut ett hjärtströssel på varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Svalna på formarna i 5 minuter och överför sedan till ett galler för att svalna helt.

Grinch Fudge

 Ingredienser

  • 20,3 cm fyrkantig bakpanna
  • non-stick folie ELLER bakplåtspapper eller vanlig folie och matlagningsspray
  • 4.7 dl vita chokladchips
  • 0,35 dl burk sötad kondenserad mjölk
  • grön matfärg
  • hjärtat stänker

Om du använder vita konfektbeläggningschips (inget kakaosmör listat i ingredienserna), använd 5 g. Om du använder ren vit choklad (med kakaosmör som anges i ingredienserna), använd 7 g.

I en stor, mikrovågssäker skål placera de vita chokladchipsen och den sötade kondenserade mjölken.

Mikrovågsugn i 90 sekunder vid 70 procent effekt. Använd restvärmen för att röra om blandningen ordentligt tills chokladen är helt smält och slät. Vid behov, mikrovågsugn i ytterligare 15 sekunders intervaller med 70 % effekt tills den smält.

TIPS

Se till att endast mikrovågsugn tills chipsen är ungefär tre fjärdedelar av vägen smält och rör sedan om tills den är helt smält för att inte överhetta chokladen. Rör i en burk sötad kondenserad mjölk tills blandningen är väldigt slät.

Rör om mycket väl tills blandningen är slät.

Tillsätt några droppar matfärg tills önskad nyans av grönt uppnås.

Häll blandningen i den förberedda bakformen och fördela jämnt.

Tryck ut hjärtströssel över toppen av fudgen.

Jag planerade ett hjärtströssel per kvadrat fudge. Jag skar fudgen i 25 bitar, så jag gjorde fem rader och fem kolumner med hjärtströssel.

Du kan också lägga till hjärtströssel efter att fudgen är kyld och klar. Dutta lite lätt majssirap på baksidan av ett hjärtströssel och fäst på fudgen. (Du kan också göra detta om något av hjärtan faller av efter att fudgen är klar.)

Kyl tills fudgen är ordentligt stel, 2 till 4 timmar, eller över natten för fastare fudge. Skär i rutor.

instruktioner för spishällen

Alternativt kan du smälta chokladen i toppen av en dubbelkokare eller i en skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten tills cirka ¾ av chipsen har smält, ta sedan bort från värmen och låt stå i cirka 3 minuter innan du rör om tills den smält och slät.


3 Ingredienser Grinch Punch Recept

Ingredienser

  • 5 dl lime sorbet
  • 1 liter sprite
  • 4 liter  Grön Hawaiiansk fruktpunch
  • rött slipsocker valfritt
  • Red Sugar Sprinkles optional

Instruktioner

I en stor punchskål, sked i lime sorbet. Häll hälften av spriten och hälften av Hawaiian punch över sorbeten.

Rör om för att kombinera.

Tips

Helt valfritt men helt bedårande, ta ett glas och doppa kanten i en tallrik med vatten. Doppa sedan kanten i rött slipsocker. Det kommer att se vackert ut och smaka ännu bättre!

Häll i din grinchpunch och servera!


Grinch Bark

  • 1 påse vita chokladbitar
  • 1 påse grönt godis smälter
  • Gröna M&M’s
  • Röda hjärtströssel

Instruktioner

Smält den vita chokladen och bred ut i en 9″x13″ panna som du har fodrat med vaxpapper. Låt stelna. Om du vill, placera den i kylen i 10 minuter eller så (men inte för länge) för snabbare stelning.

Smält grönt godis och bred över vit choklad. Strö genast över M&M’s och hjärtströssel. Låt stelna, plocka sedan upp vaxpappret med barken och ta bort från pannan. Dra ner vaxpappret från sidorna. Skär i bitar, ta bort från vaxpapper och njut!


Grinch Popcorn

Du behöver 2 liter popcorn. Vi poppar våra popcorn på spisen men du kan använda mikrovågsugns popcorn.

När du har gjort popcornen, salta dem rikligt. Det är så trevligt att smaka på de salta popcornen med den söta marshmallows beläggningen.

För att göra Marshmallow-blandningen, tillsätt 3 matskedar smör i en medelstor kastrull. Smält smöret på medelvärme, rör om då och då tills smöret är helt smält.

  1. Tillsätt 7 dl mini marshmallows i kastrullen.
  2. Rör om tills marshmallowsen är täckt av smör och fortsätt sedan att röra tills marshmallowsen är helt smält.
  3. Ta marshmallowblandningen från värmen så fort den sista marshmallowen har smält.
  4. Tillsätt ett par droppar gul matfärg och blanda tills marshmallowblandningen är klargul. När du har en bra gul färg, tillsätt en mycket liten droppe blå matfärg och rör om. Denna kombination av matfärg bör ge dig den perfekta ”Grinch Green” marshmallowblandningen.
  5. Häll långsamt marshmallowblandningen över popcornen. Använd en sked och vänd försiktigt ner marshmallowblandningen med popcornen tills popcornen är täckt. Mängden marshmallowblandning du vill tillsätta är verkligen upp till din egen smak. Ju mer du tillsätter desto kladdigare blir popcornen så vi föreslår att du lägger till lite i taget, rör om popcornen och smakar av innan du lägger till mer.

Grinch glass

Den här glassen är inte bara superenkel att göra, den smakar också gott! Du kan behålla den som en enkel vaniljglass, eller vara kreativ och lägga till allt du gillar till basreceptet.

Ingredienser

  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 6 dl (600 g) vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt eller valfri smak
  • grön färg

Gör så här

  1. Tillsätt all sötad kondenserad mjölk, vispgrädde och vaniljextrakt i en skål.
  2. Vispa med hjälp av en elvisp tills mjuka toppar precis börjar bildas.
    Överför blandningen till en brödform eller liknande stor behållare.
  3. Täck toppen med plastfolie och frys över natten innan servering.
  4. Förvara glassen i en lufttät behållare i frysen.