Recept

Lasagne al forno med ruccolasallad

    Ingredienser

    • För:
    • 2

    Köttfärssås

    Bechamelsås

    Lasagn

    Sallad

    Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).

    Köttfärssås

    1. Skiva bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs på hög värme 3-4 min.
    2. Tillsätt morot, pressad vitlök, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud 6-8 min. Rör ner torkad oregano och smaka av med salt.

    Bechamelsås

    1. Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong och sjud under omrörning 3-4 min.

    Lasagn

    1. Smörj en liten ugnsform och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Strö riven mozzarella över. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min, eller tills lasagnen är klar.

    Sallad

    1. Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.

    2 kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Rate this recipe