Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Köttfärssås
Skiva bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs på hög värme 3-4 min.
Tillsätt morot, pressad vitlök, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud 6-8 min. Rör ner torkad oregano och smaka av med salt.
Bechamelsås
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong och sjud under omrörning 3-4 min.
Lasagn
Smörj en liten ugnsform och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Strö riven mozzarella över. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min, eller tills lasagnen är klar.
Sallad
Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
2 kommentarer
Ingalill
Attans! Så gott det ser ut 🙂
skogshem
Det var den 🤪