Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig), gärna med grillfunktion.
Lägg gnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min
Skär zucchini i bitar (ca 2x2 cm) och klyfta gul lök. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper tillsammans med cocktailtomater. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad rosmarin, paprikapulver, torkad timjan, salt, honung och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen 14-16 min, tills grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg. Mosa ihop allt med en sked.
För en härligt krispig gnocchi - stek först på hög värme för att få yta, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på medelvärme tills de är gyllene och krispiga.
Servera stekt potatisgnocchi med rostad ratatouille, smulad fetaost, mâchesallad och lite chili flakes.