Recept

Gnocchi med rostad ratatouille och fetaost

    Ingredienser

    • För:
    • 2

    Rostad ratatouille

    Gnocchi

    Till servering

    • Förberedelse: 5 min
    • Tillagning: 30 min
    • Färdigt om: 40 min

    Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig), gärna med grillfunktion.
    2. Lägg gnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min
    3. Rostad ratatouille: Skär zucchini i bitar (ca 2x2 cm) och klyfta gul lök. Lägg i en ugnsform med bakplåtspapper tillsammans med cocktailtomater. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad rosmarin, paprikapulver, torkad timjan, salt, honung och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen 14-16 min, tills grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg. Mosa ihop allt med en sked.
    4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek gnocchin (ordentligt avrunnen), salt och lite nymald svartpeppar 5-6 min, tills den blivit lite krispig Tips från kocken: För en härligt krispig gnocchi - stek först på hög värme för att få yta, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på medelvärme tills de är gyllene och krispiga.
    5. Servera stekt potatisgnocchi med rostad ratatouille, smulad fetaost, mâchesallad och lite chili flakes.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Rate this recipe