Recept

Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime

    Ingredienser

    • För:
    • 2
    • Förberedelse: 10 min
    • Tillagning: 15 min
    • Färdigt om: 35 min

    Instruktioner

    1. Skär koljafilé i mindre bitar och lägg i en skål.
    2. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet.
    3. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i samma skål.
    4. Klyfta resten av den använda limen till servering. Finhacka gul lök och vitlök.
    5. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika 2-3 min
    6. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, kokosgrädde, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka 4-5 min.
    7. Vänd ner fisken i grytan och sjud 2-3 min, tills fisken är klar.
    8. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tärna grön paprika fint. Grovhacka koriander. Servera fiskgrytan med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Rate this recipe